Шефът на "Юбър" вече не иска да съветва Тръмп
Потребители бойкотират компанията на Травис Каланик заради скандално решение по време на протест
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
Травис Каланик
Снимка: EPA

Главният изпълнителен директор на американската компания за споделени пътувания "Юбър" Травис Каланик напусна Стратегическия форум на Доналд Тръмп - консултативен орган, включващ бизнес лидери, към администрацията на новия президент на САЩ, предаде "Асошиейтед прес".

Във вътрешна бележка, с чието съдържание агенцията се е запознала, Каланик пише, че е разговарял вчера с Тръмп и му е дал да разбере, че няма да може да участва в икономическия съвет. "Присъединяването ми към групата не бе замислено като подкрепа за президента или неговата програма, но за жалост бе изтълкувано погрешно точно по този начин", посочва той.

Шефът на "Юбър" се оттегли от Стратегическия форум на Тръмп на фона на критиките срещу американския президент заради рестриктивната му имиграционна политика. Каланик и редица други бизнес лидери, особено в технологичния сектор, разкритикуваха президентския указ, преустановяващ приема на бежанци и забраняващ временно влизането в САЩ на граждани на седем страни с преобладаващо мюсюлманско население.

"Юбър" цяла седмица е мишена на кампании за бойкот. Компанията създаде впечатление, че подкопава стачка на таксиметровите шофьори на нюйоркското летище "Джон Ф. Кенеди", обявена в знак на протест срещу указа на Тръмп. "Юбър" наложи ограничение за максималната цена на пътуването като така улесни тези, които нямат желание протестът да приключи.

Впоследствие Каланик осъди нормативния акт и оказа подкрепа на групи за защита на бежанците. Призивите за бойкот на Юбър обаче продължават.

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре