„Шарли ебдо” с провокация след „Харви”: Господ удави неонацистите от Тексас
На първа страница вестникът излиза с карикатурата, която представя наводнение, потопило знамена с пречупени кръстове
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    3
"Шарли ебдо" с провокация след бедствието "Харви"
Снимка: btvnovinite.bg

Френският сатиричен вестник „Шарли ебдо” беше залят от критики, след като публикува на първа страница заглавие: „Има Господ! Той удави неонацистите от Тексас” след наводненията и щетите от бедствието „Харви”

Карикатурата представя наводнение, потопило знамена с пречупени кръстове и протегнати ръце, напомнящи нацистки поздрав.

Жертвите от урагана "Харви" вече са 31Предстои аутопсия на още осем души, за да се види дали тяхната смърт е свързана с бурята

Реакциите в Съединените щати бяха незабавни. „Вашингтон пост” излезе със заглавие, че корицата внушава: Жертвите на урагана са неонацисти. Но уточнява, че препратката вероятно е свързана с факта, че на изборите президентът Доналд Тръмп събра близо 53% от гласовете в щата Тексас.

Експлозии и гъст черен дим в наводнения химически завод в ХюстънВластите са разпоредили евакуация в радиус миля и половина

Според други медии в Щатите и Франция карикатурата представя щетите от бедствието и напомня за протестите на крайснодесните в Шарлотсвил. 

Миналата седмица „Шарли ебдо” отново демонстрира провокативно поведение. След атентатите в Испания първата страница на седмичника гласеше: „Ислямът: религията, която те отвежда във вечния мир”.

  • 0
    3
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре