Северна Корея прие предложението за преговори с Юга
Те ще са на 9 януари в граничното селище Панминчжон
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 1
    0
Корея
Снимка: Reuters

Северна Корея е приела предложението за преговори на високо равнище с Южна Корея, предадоха световните агенции, като цитираха южнокорейската информационна агенция Йонхап, която пък се позова на министерството на националното обединение.

На 2 януари Югът предложи на Севера среща на високо равнищена 9 януари в граничното селище Панминчжон. Предложението бе на нея да бъдат обсъдени участието на севернокорейски спортисти в Зимните олимпийски игри в южнокорейския курорт Пьончан другия месец, както и други въпроси от взаимен интерес за подобряване на двустранните отношения.

Ким Чен-ун: Честита Нова година, бутонът е на бюрото миСевернокорейският лидер заяви, че Вашингтон няма да може да започне война срещу КНДР, защото цялата територия на САЩ е в обхвата на ядрените му оръжия

Ден по-късно Северна Корея възстанови „горещата линия“ в демилитаризираната зона на полуострова.

Сега затворената комунистическа страна е изпратила послание, в което казва, че приема предложението на Юга за преговори във вторник.

Подробности не бяха дадени.

Двете Кореи предприеха тези стъпки за подобряване на обтегнатите си отношения след период на повишено напрежение заради амбициите на Севера да развива своята ядрена и ракетна програма.

Използвани са материали на БТА
  • 1
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре