Серийният убиец Чарлз Менсън е в критично състояние
През лятото на 1969 г. той и три негови съучастнички, живеещи в комуната му „Семейство”, зверски убиват седем души
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 3
    0
Чарлз Менсън
Снимка: Reuters

Серийният убиец Чарлз Менсън е твърде слаб, за да бъде опериран. Това съобщиха от болница „Бейкърсфийлд“, където затворникът бе приет с тежки чревни кръвоизливи по-рано тази седмица.

Оттам посочват, че той се намира в критично състояние, но една операция вероятно би влошила здравето му още повече. Засега Менсън остава в болница, а лекарите планират следващия си ход, пише АФП.

Чарлз Менсън
Снимка: Reuters

Чарлз Менсън е един от най-забележителните престъпници на XX век. През лятото на 1969 година той и три негови съучастнички, живеещи в комуната му „Семейство”, зверски убиват седем души. Сред тях е жената на режисьора Роман Полански, актрисата Шарън Тейт, бременна в деветия месец.

Въпреки че Менсън не е непосредствен извършител на убийствата, той е признат за виновен в организирането им и е осъден на смърт. През 1972 година, след като щатът Калифорния въвежда мораториум върху смъртното наказание, то е заменено с доживотен затвор с възможност за предсрочно условно освобождаване.

убийца - Чарлз Менсън

Личността на Менсън и досега привлича вниманието на много хора. В затвора Коркоран, където манякът обитава единична килия, пристигат писма от студенти, изучаващи психология. Кратки свиждания с Менсън искат следващи в колежите по криминалистика.

  • 3
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре