Семействата на загиналите при самолетната катастрофа в района на Сочи московчани ще получат по 1 милион рубли. Това съобщи за агенция ТАСС пресслужбата на московското кметство. Заедно с това те ще получат и федерално обезщетение, отбелязва БТА. 

Днес в Русия е национален траур за загиналите в катастрофата с Ту-154. Самолетът с 92-ма души - военнослужещи, журналисти, музиканти от хора "Александров", които пътуваха за Сирия, за да поздравят за Нова година руските войски в базата в Хмеймим, се разби вчера рано сутринта малко след излитането си от летище "Адлер" в град Сочи. Предполага се, че всички 92 души на борда са загинали.

Преди няколко часа бяха открити отломки от машината в морето на около 1,5 км от крайбрежието в района на Сочи на дълбочина 50-70 м. Досега са открити телата на 13 загинали, включително на командира на самолета.

В зоната на операцията по издирването тази вечер са пристигнали допълнително два обитаеми дълбоководни апарата и още сили на безпилотната авиация, предаде ТАСС. В операцията участват общо 45 кораба, 15 батискафа, 192-ма водолази, 12 самолета и 5 хеликоптера. В следобедните часове на брега бяха извадени части от фюзелажа. Водолазите изследват още отломки, между които фрагменти от двигател, посочи ТАСС, позовавайки се на руското министерство на отбраната. 

Проучват се четири версии за катастрофата на самолета на руското министерство на отбраната в Черно море, заяви руската Федерална служба за сигурност (ФСС). 

Версиите са попадане на предмети в двигателя, некачествено гориво, довело до загуба на мощност и спиране на работата на двигателя, пилотска грешка и техническа неизправност на самолета.

До момента няма данни да е било извършено терористично нападение, заяви ФСС.