Тежък инцидент с две български превозни средства стана на магистрала в германската провинция Бавария. При инцидента са ранени 9 души, седем от които тежко, съобщи местното издание Donaukurier.

Инцидентът се е случил в четвъртък на магистрала А3 в Оберпфалц. В сблъсъка са участвали микробус и влекач, и двете превозни средства с българска регистрация, съобщи баварската полиция. Най-вероятно става въпрос за неправилно изпреварване, но причините за катастрофата все още се изясняват.

47-годишният шофьор на влекача се е разминал само с шок от катастрофата, докато 28-годишният шофьор на микробуса и осемте му спътници са били ранени, съобщи полицията в Оберпфалц.

Седем от тях са откарани в близки болници с тежки наранявания, но според органите на реда никой от тях не е с опасност за живота.

Германското издание пише, че за ранените са пристигнали три хеликоптера.

Щетите от катастрофата възлизат на поне 10 000 евро, съобщиха от баварската полиция. Магистрала А3 бе затворена часове наред по посока Нюрнберг. Задръстването бе над осем километра, като в разчистването на пътя са участвали служители на полицията и пожарната.

По информация на „24 часа” микробусът е собственост на мъж от Джебел. Той е тръгнал от района на Кърджали в посока Германия. По неофициална информация собственикът на буса е извършвал нелегални превози.