Членове на клуб на брадати мъже с име „Bearded Villains Sweden” (Брадатите злодеи) бяха сбъркани за джихадисти от местната полиция в Швеция, пише в. The Guardian.

Андреас Франсон, член на клуба, организирал фотосесия заедно с приятели в близост до замъка Брахехус. По време на снимките на място се появили двама полицаи, които заявили, че имат сигнал за събиране на членовете на „Ислямска държава”.

След като полицаите разпитали мъжете и разбрали, че всъщност клубът се занимава с благотворителност, всички се посмяли задружно. Франсон признава, че знамето на организацията може да бъде сбъркано с това на „Ислямска държава”, защото е черно с два кръстосани бръснача на него.

„Ние сме част от асоциация, създадена в САЩ, която се казва „Брадатите злодеи” и се борим срещу несправедливости, хомофобия, расизъм и подтисничество”, обясни Франсон пред шведски медии.

„Знамето се предава от клуб на клуб по цял свят и се снимаме с него, за да покажем, че сме част от една и съща организация”, каза още той.

В официалния YouTube канал на клуба е публикувано видео, на което се показва точно тази фотосесия и знамето на „Брадатите злодеи” се вижда съвсем ясно.