На срещата на върха на Арабската лига в египетския курорт Шарм ел Шейх бе прочетено обръщение на президента Владимир Путин към страните от арабската коалиция, участващи в бомбардировките над Йемен, на което Саудитска Арабия реагира рязко, предаде Ройтерс.

В посланието Путин призовава арабските страни да решават конфликта в Йемен, както и другите кризи с мирни средства, без външна намеса, информира ТАСС.

Вземайки думата, министърът на външните работи на Саудитска Арабия Сауд ал Фейсал, разкритикува думите на руския президент.

Русия предлага мирни решения, а продължава да въоръжава загубилия легитимност сирийски режим. Русия носи голяма отговорност за страданията на сирийския народ. Те (руснаците) говорят за трагедията в Сирия, а продължават да доставят оръжие на сирийския режим, за да се бие той срещу собствения си народ, заяви той.

Ние искаме по-добри отношения с Русия, тя е важна за арабския свят, но е необходимо тя да направи положителни стъпки и да взаимодейства с арабите от гледна точка на логиката, смята ръководителят на саудитската дипломация.