САЩ: Новият пост на президентския зет повдига въпроса за конфликт на интереси
Съпругът на Иванка Тръмп – Джаред Къшнър, ще бъде висш съветник в Белия дом
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    1
Джаред Къшнър и Иванка Тръмп
Снимка: EPA

Новоизбраният президент на САЩ Доналд Тръмп назначи за висш съветник в Белия дом съпруга на дъщеря си Иванка – Джаред Кушнър, съобщи екипът на Тръмп по предаване на властта.

Това повдига дискусията за конфликт на интереси.

Според американски закон член на семейството на президента не може да заема длъжност в Белия дом. Законът е въведен през 60-те години, когато президентът Джон Кенеди назначава своя брат Робърт за правен съветник.

36-годиният Кушнър беше един от влиятелните и доверени съветници на Тръмп по време на предизборната му кампания. Той е основната фигура, която провежда кампанията в социалните мрежи и съветва Тръмп по въпроси, свързани с политиката в Близкия Изток.

Екипът на Тръмп е поискал децата му да получат достъп до класифицирана информацияДъщерята на Тръмп - Иванка, синовете му Ерик и Доналд и зет му Джаред Кушнър бяха съветници в предизборната му кампания

Съпругът на Иванка Тръмп е с еврейски корени и е потомък на влиятелна фамилия. Семейството му е сред големите предприемачи в бизнеса с недвижими имоти. Той е и издател на седмичнито списание „Ню Йорк обзървър“.

Джаред Къшнър и Иванка Тръмп
Снимка: EPA

Междувременно все повече Холивудски звезди застанаха зад думите на Мерил Стрийп срещу новия президент. Джордж Клуни призна, че не е гласувал за него и не смята, че той е правилният избор за държавен глава. Направи го и Бен Афлек.

Мерил Стрийп атакува Доналд Тръмп: Когато силният напада слабия, всички губим (ВИДЕО)Актрисата използва връчването на статуетките "Златен глобус", за да отправи силно социално послание

Вижте повече във видеото:

  • 0
    1
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре