САЩ извършиха успешен тест за прихващане на балистична ракета със среден обсег
Това става броени дни, след като Северна Корея извърши ново ракетно изпитание
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 10
    2
ТААД
Снимка: Reuters

САЩ изпитаха успешно системата си за прихващане на балистични ракети със среден обсег, предадоха световните агенции.

Това става броени дни, след като Северна Корея извърши ново ракетно изпитание.

Северна Корея потвърди за втора междуконтинентална балистична ракетаПхенян определи изстрелването като сурово предупреждение към САЩ, а Тръмп осъди като заплаха за света ракетните изпитания

В американското изпитание на противоракетната система балистична ракета със среден обсег бе изстреляна от товарен самолет С17 над Тихия океан и прихваната от противоракетната система ТААД, базирана в Аляска.

Това е петнадесетият успешен тест на системата от общо 15 опита.

САЩ започнаха да разполагат елементи на системата ТААД в Южна Корея, но новият президент Мун Дже-ин реши да замрази този процес след критики от страна на Китай.

Тогава президентът аргументира своето решение с необходимостта от нова оценка за въздействието върху околната среда на системата ТААД.

След като в петък Пхенян изпита за втори път за един месец междуконтинентална балистична ракета, Южна Корея каза, че разполагането на американския противоракетен щит ще бъде ускорено.

Системата ТААД включва шест установки за изстрелване на ракети, от които две са разположени на около 300 километра южно от Сеул. Тя обаче не е проектирана, за да може да прихване междуконтитентална балистична ракета. Затова САЩ разчитат на друга система, базирана в Аляска и в Калифорния.

  • 10
    2
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре