САЩ и Южна Корея започнаха мащабно съвместно военноморско учение
За първи път се включват и американски ядрени самолетоносачи
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 2
    3
Тръмп, Южна Корея
Снимка: Reuters

Военноморските сили на Южна Корея и Съединените щати започнаха мащабни съвместни маневри край Корейския полуостров. В тях за първи път участват три американски атомни самолетоносача, съобщиха от южнокорейската армия.

Освен тях в ученията ще участват още 11 американски кораба със системи за противоракетна отбрана, а от южнокорейска страна участват три линейни кораба и четири фрегати.

Целта на ученията, които ще продължат четири дни, е „демонстрация на сила за възпиране” на Северна Корея, посочват от южнокорейските военни.

Владимир Путин уверил Доналд Тръмп, че не се е месил в изборите в САЩРуският президент бил много обиден от твърденията за намеса на Москва

Междувременно Пхенян отправи поредните заплахи към американския президент Доналд Тръмп, който е на обиколка на азиатския континент.

„По време на тази обиколка Тръмп се моли да избухне война на Корейския полуостров и показа лицето си на унищожител на световния мир и стабилност”, посочват от Пхенян.

Междувременно лидерите на Япония и Китай се договориха да засилят сътрудничеството си по отношение на корейската криза. Шиндзо Абе и Си Дзинпин разговаряха в кулоарите на срещата на  върха на АТИС във Виетнам.

Двамата са се споразумели също да засилят комуникациите между армиите на страните си, както и да проведат тристранна среща с Южна Корея в най-скоро време.

  • 2
    3
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре