Гърция е в шок след жестокото убийство на 4-годишната Ани Борисова. Убиецът - 27-годишният й баща сега ще бъде пазен от линч в затвора.

През целия ден хора оставяха цветя в памет на 4-годишното момиче пред кооперацията в Атина, където е живяло то. В местните вестници се появиха подробности за жестокото убийство.

Вероятно ще се появят и още данни утре, когато майката ще бъде разпитана от прокурор.

Една не много тревожна майка

Денят преди да стане ясно, че Ани е била убита, майка й обикаля българските магазини в Атина. Разказва, че търси изчезналата си дъщеря.

„Майката ни чу, че говорим български и се отби в магазина. Попита дал сме виждали детето й и каза, че е изчезнало. Каза „От пред квартирата и си играеше с топка и я откраднаха”, обясни Сузана Асенова.

Жената показала и снимка от мобилния с телефон. Никой от квартала не познал детето. Българката обаче я посъветвала веднага да отиде в полицията, да помоли за помощ и българския вестник, който да отпечата снимката на изчезналото момиченце.

„Една тревожна майка цвете ли ще си сложи на главата... Или си е продала детето. Това, викам си, не е вярно. На кого детето са откраднали до сега, на никого”, каза българката.

Агресивен баща

Бащата на момиченцето, за разлика от майката, е добре познат на хората в квартала. Част от тях признават, че извършеното от него не ги учудва. Чували са, че е сводник, други са го видели в петък надрусан. Отбягвали го, когато е видимо агресивен.

Бащата - убиец на малката Ани днес беше отведен в затвора на остров Корфу. 27-годишният българин ще бъде настанен в единична килия, за да не го убият другите затворници.

За подобно нещо намекна дори отговорният министър на вътрешните работи на Гърция Янис Панусис, който определи убийството като "крайно, нечовешко деяние".

„Когато убиеш майка си или детето си с такава жестокост, в затвора има нещо като морален кодекс -, както искате, го приемайте", заяви министърът.