Съдът на ЕС: Брюксел има право да налага квоти за разселване на мигранти
Магистратите отхвърлиха жалбата на Словакия и Унгария срещу миграционната политика на съюза
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    19
Мигранти, ЕС
Снимка: EPA

Съдът на ЕС отхвърли жалбата на Словакия и Унгария срещу европейската миграционна политика и потвърди правото на Брюксел да изисква от страните членки да приемат кандидати за убежище, предаде Ройтерс.

Съдът постанови, че ЕС има право да налага на националните правителства да приемат на квотен принцип бежанци, главно от Сирия, приютени в Италия и Гърция.

„Съдът отхвърля жалбите на Словакия и Унгария срещу временния механизъм за задължително презаселване на кандидати за убежище, се казва в решението. Механизмът допринася Гърция и Италия да се справят с последиците от миграционната криза от 2015 г.”

ЕК задейства наказателна процедура срещу Унгария, Полша и Чехия Причината - отказът им да приемат мигранти по квотите на ЕС

Програмата, изготвена от Европейската комисия, беше одобрена с мнозинство от гласовете на страните членки въпреки съпротивата на някои страни от бившия Източен блок, които настояват, че обществата им не могат да интегрират мюсюлмански имигранти.

Тя предвижда презаселване на 160 хил. кандидати за убежище, от които досега са преместени едва 25 хил.

Жан-Клод Юнкер: За пръв път държави от ЕС не приложиха приети решенияТой критикува поведението на някои страни от ЕС, които не се съобразиха с въведените квоти за мигрантите
  • 0
    19
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре