С кого се коалира Тереза Мей?
Демократичната юнионистка партия на Северна Ирландия често предизвиква голямо възмущение и неодобрение сред обществото заради спорните им възгледи
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
ДЮП
Снимка: Reuters

След последните избори във Великобритания стана ясно, че досегашният и вероятно бъдещ премиер Тереза Мей ще се коалира с Демократичната юнионистка партия (ДЮП) на Северна Ирландия.

Това решение предизвика голямо възмущение и неодобрение сред обществото заради спорните възгледи на бъдещите коалиционни партньори.

Северноирландци ще крепят правителството на Тереза МейПремиерът заяви, че новият кабинет ще работи за успешно споразумение с ЕС

Мервин Стори е председател на образователния комитет в партията и според него планетата Земя е на не повече от 10 хил. години. Той не веднъж е изразявал мнението си, че човечеството и Земята наистина са създадени от Бог за 6 дни.

Според наблюдатели ДЮП ще се опитат да прокарат образователна реформа, базирана на креационистични възгледи (идеята, че човечеството, животът, Земята и Вселената са създадени от свръхестествено божество и стриктно спазване на библейските закони и норми).

ДЮП
Арлен Фостър Снимка: Reuters

Мнението им за абортите също не е особено популярно сред обществото. Лидерът на ДЮП Арлен Фостър заяви миналата година, че планира пълна забрана на абортите на територията на Великобритания.

В Северна Ирландия е забранено на жените да правят аборти, главно заради влиянието на ДЮП.

Изключение би могло да се направи единствено ако животът на жената е застрашен, а в случаите на изнасилване – специална комисия „внимателно ще разглежда” всеки един случай, за да прецени дали може да бъде извършен аборт.

Британските избори: Тереза Мей изгуби хазарта, който сама разиграЗасега може да не е съвсем ясно кой печели, но няма никакво съмнение кой загуби, коментира „Файненшъл таймс”

Много от членовете на партията не вярват и в глобалното затопляне.

Миналата година министърът на околната среда в Северна Ирландия свали от телевизията реклама, която говори за глобалното затопляне, защото според него тя била пропаганда.

От партията не подкрепят и гей браковете, като неведнъж различни нейни членове са определяли хомосексуалната ориентация като „мерзост”.

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре