Руската ЦИК не допусна Алексей Навални до президентските избори
Той ще обжалва и призова за бойкот на вота, насрочен за март 2018 г.
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 16
    6
Алексей Навални
Снимка: Reuters

Руската Централна избирателна комисия (ЦИК) не допусна опозиционера Алексей Навални до участие в президентските избори, тъй като е осъждан. Той ще обжалва това решение и призова за бойкот на вота, насрочени за март 2018 г.

Стотици подкрепиха кандидатурата на Алексей Навални за президентНе е сигурно обаче, че ще разрешат на Навални да се кандидатира заради условна присъда за финансови нарушения

„Ние обявяваме стачка на избирателите и ще поискаме от всички да бойкотират тези избори, няма да признаем резултата от тези избори", заяви опозиционерът пред журналисти, след като ЦИК отхвърли с единодушие кандидатурата му.

По-рано тази година Навални получи петгодишна условна присъда за незаконно присвояване на средства. Още тогава бе обявено, че той ще има право да се кандидатира за президентския пост в Русия не по-рано от 2028 г. 

Руската ЦИК: Алексей Навални ще може да се кандидатира за президент след 2028 г. Той заяви, че ще обжалва забраната да се кандидатира догодина пред Конституционния съд

Европейският съд по правата на човека (ЕСПЧ) обяви за несправедлива присъдата срещу Алексей Навални и неговия брат Олег по дело за финансови престъпления през 2014 г. В решението си ЕПСЧ заявява, че становищата на руските съдилища по делото срещу двамата братя са „предубедени и демонстративни“.

  • 16
    6
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре