ВВС на на Русия са извършили 67 бойни полета за изминалото денонощие и са атакували 60 обекта на терористи на сирийска територия. Това съобщи днес пред журналисти заместник-началникът на руския генерален щаб генерал-лейтенант Игор Макушев, цитиран от ТАСС.

Макушев съобщи, че подчинените му в Сирия през последното денонощие е нанесла удар по база на терористите от "Ислямска държава" и склад за боеприпаси в района на Алепо, като е ликвидирала около 100 джихадисти.

Той добави, че руските самолети в Сирия са разрушили завод за ремонт на бронетехника, 17 лагера и бази за подготовка на терористи, 16 укрепени района и отбранителни позиции, както и множество други обекти.

Макушев каза, че руската авиация е унищожила щаб на групировката "Лива ал Хак". Ликвидирани са двама командири на "Ислямска държава" и още около 200 бойци. Заместник-началникът на руския генерален щаб допълни, че бойците в Сирия търпят значителни загуби от ударите на руските самолети и са принудени да сменят тактиката.

И от Запад

Водената от САЩ коалиция е извършила вчера 15 въздушни удара срещу Ислямска държава в Ирак и Сирия, съобщи обединеното командване.

Два от ударите са поразили цели в сирийските градове Ракка и Мараа, а други над 10 са били насочени срещу обекти на групировката край осем иракски града, между които Рамади и Синджар, се казва в съобщението на обединеното командване, цитирано от Ройтерс.