Следственият комитет на Русия е започнал наказателно производство за установяването на убийството на две или повече лица, съобщават на сайта на руската институция.

От комитета описват случая с откритото тяло на 5-годишно дете край Пасарел на 23 март, което бе идентифицирано като Никита Леонтиев – руски гражданин. Както и намирането на разчленено женско тяло край Приморско.

„По предварителни данни тя е майката на убитото дете – 35-годишната руска гражданка Анна Леонтиева. Анна е живеела със сина си в Перм и преди няколко месеца е пристигнала в България”, гласи съобщението на Следствения комит.

Съответното наказателно производство е започнато в съответствие с Наказателния кодекс на Руската федерация и частта, според която „чужди граждани и лица без гражданство, които не пребивават постоянно в Руската федерация и които са извършили престъпление извън нея, подлежат на наказателна отговорност в случаите, когато престъплението е насочено срещу гражданите на Руската федерация”.

В момента се провежда разследване и оперативно – издирвателни действия за установяване на всички обстоятелства по престъплението. Част от криминалното разследване ще бъде изготвено с молби за правна помощ до компетентните органи на България.

Междувременно главният секретар Георги Костов отрече убитото в куфар дете да е Никита, за който се появи информация.