Русия: Директорът на ЦРУ лъже
Според Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова, Майк Помпейо е излъгал, като е заявил, че Русия от десетилетия се меси в американските избори
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 15
    8
Мария Захарова
Снимка: БГНЕС

Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова обвини директора на ЦРУ Майк Помпейо, че е излъгал, като е казал в телевизионно интервю, че Русия от десетилетия се е намесвала в избори в САЩ, предаде ДПА.

„Най-силното доказателство, че това е чиста лъжа, е това, че през всички тези десетилетия американските специални служби и официални лица нито веднъж не са направили подобно твърдение, нито са поставили подобни въпроси пред Русия“, написа Захарова във „Фейсбук“.

„Нямаше нито една история за това... докато американската избирателна система не направи (Доналд) Тръмп президент. Именно тогава започна всичко това, безпочвените обвинения, търсенето на външен враг, оплакването от „ръката на Кремъл“, каза тя.

Майк Помпейо
Снимка: Reuters

В интервю за телевизия Си Би Ес Помпейо отговори утвърдително на въпрос дали руснаците са се опитвали да подкопаят президентските избори в САЩ през 2016 г.

Да. Така е от десетилетия – каза той. –Имаме много врагове, които искат да подкопаят западната демокрация (...) Ние имаме важна функция като част от американския екип за национална сигурност да пазим американските избори безопасни, сигурни и демократични (...) Усилено работим в тази насока. Така че ще работим срещу руснаците или който и да е друг, който заплашва това“.

Използвани са материали на БТА
  • 15
    8
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре