Румен Радев се срещна с генералния директор на ЮНЕСКО
Продължава визитата на държавния глава във Франция
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 5
    0
румен радев,
Снимка: ЮНЕСКО

Продължава тридневното посещение на президента Румен Радев във Франция. Снощи той се срещна с наши сънародници, които живеят във Франция.

Днес по обяд Радев той посети ЮНЕСКО и се срещна с новия генерален директор Одре Азуле.

Държавният глава посочи пред медиите, че г-жа Азуле го посрещнала с думите: „Заповядайте, това е българска територия” – заслуга, която Радев отдаде на предшественицата на Азуле - Ирина Бокова.

румен радев,
Снимка: ЮНЕСКО

По време на срещата двамата са обсъдили важни теми като образование, опазване и развитие на културното и историческо наследство. „Поставих въпроса дали може да разчитаме на ЮНЕСКО за помощ във всички дейности при археологически разкопки, знаете, че в България имаме още много какво да откриваме, не ни достигат средства”, заяви Радев и продължи: "Говорихме как да се разшири дейността по опазването на това наследство, така че да бъдат инкриминирани всички опити за кражба на културно и историческо наследство, включително и на международно ниво”.

По-рано днес той се е срещнал и с представители на местния бизнес. Сред тях е имало компании, работещи в сферата на авиацията, земеделието и хранителната промишленост.

Румен Радев: Приемането ни в Шенген е важен фактор за повишаване на сигурността в ЕвропаПо време на председателството си България има амбицията да постави най-критичните проблеми пред Съюза, каза президентът

Румен Радев посочи, че е оптимист за инвестиции във високите технологии в България.

В края на визитата си президентът Радев ще лети с военен самолет „Рафал”. По думите на българския държавен глава Еманюел Макрон му е дал идеята и това е било предложение, което не може да се откаже.

Използвани са материали на БГНЕС
  • 5
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре