Румънските власти отстъпиха пред протестите, но хората искат оставка
Те са убедени, че след време правителството отново ще опита да прокара скандалните законови промени, които изкараха стотици хиляди на улицата
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 1
    0
Протест в Румъния
Снимка: Reuters

Снощи румънският премиер Сорин Гриндяну обяви, че днес кабинетът ще проведе спешно заседание, за да оттегли спорните текстове, свързани с корупцията, които изкараха на улицата стотици хиляди протестиращи.

Тъй като не е ясно какво точно ще гласува правителството, недоволните граждани не се радваха на новината и искат повече – оставката на правителството, предаде специалният пратеник на bTV Нели Тодорова.

Петър Нанев: Едва ли в България ще доживеем този буден дух на румънцитеУ нас всички говорят за борба с корупцията, но искат нещо като клубове за борба с корупцията, коментира журналистът Владо Береану

Обявеният за тази вечер протест, който се очаква да е най-големият досега, ще бъде проведен и хората вече се готвят за него.

Това не е достатъчно, вече нямаме доверие на това правителство – те толкова дни подценяват нашия протест, казват демонстрантите. И настояват законовите поправки да бъдат напълно зачеркнати. Според протестиращите обявеното от премиера е само малка стъпка, просто обещание и властите след време пак ще опитат да прокарат идеите си.

Румънците: Български приятели, благодарим! (СНИМКИ)Правителството продължава да не отстъпва пред исканията на протестиращите за отмяна на законовите промени

Междувременно стана ясно, че отговорността, че законовите промени не са били разбрани от хората и се стигна до протести, ще поеме правосъдният министър.

Вижте повече във видеото:

Анкета
Ще подаде ли оставка правителството в Румъния под натиска на протестиращите?
Резултати

  • 1
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре