Американският актьор и режисьор Робърт де Ниро взе отношение по темата с американските избори в необичайно остро изказване против кандидата за президент на републиканците Доналд Тръмп.

Той нарече милиардера „куче“, „свиня“, „мошеник“, „противен тип“.

Думите му са част от кампания с известни личности, призоваваща да се участва в изборите, озаглавена #VoteYourFuture (гласувай за бъдещето си).

Язвителното излияние на Де Ниро било сметнато за прекалено крайно и не е включено във финалния вариант на кампанията. Продуцентите обаче го разпространиха отделно, пише в. „Гардиън“.

„Доналд Тръмп е жалък, той е куче, свиня, мошеник, скапан актьор, противен тип, който не знае за какво говори, който не проучва темите, по които говори, на когото не му пука за нищо, който не плаща данъците си“.

„Това е един идиот. Но всъщност Колин Пауъл го каза най-добре: „Тръмп е национално бедствие. Той е срам за нашата страна“, казва Де Ниро.

„Страшно съм ядосан на нашата страна, че тя е стигнала дотук да постави този идиот, този кретен там, където е днес. Той казва, че би искал да забие един на хората? Е, добре, аз пък искам да му забия един в муцуната. Такъв тип смешници ли искаме за президент. Не мисля, че е така. Притеснява ме посоката, в която е потеглила тази страна и съм много обезпокоен, че с някой като Тръмп ще вървим в лоша посока. Ако се интересувате от вашето бъдеще, гласувайте“, допълва актьорът.

Това пламенно антитръмп изказване е направено в момент, в който милиардерът е подложен на критики заради скандални и вулгарни изказвания за жените.