Ричард Брансън: Доналд Тръмп е наивен да се оттегли от споразумението за климата 
„Искахме Съединените американски щати да не говорят егоистично, а да бъдат част от този свят, който няма стени и да ни помогнат да го спасим”, коментира още бизнесменът
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 2
    0
ричард брансън,
Снимка: Getty Images

Британският милиардер Ричард Брансън нарече президента на САЩ Доналд Тръмп много наивен заради оттеглянето му от Парижкото споразумение по климата.

„Искахме Съединените американски щати да не говорят егоистично, а да бъдат част от този свят, който няма стени и да ни помогнат да го спасим”, коментира Брансън.

По думите му Тръмп не признава, че чистата енергия е по-евтина от въглищата и нефта и ще създаде много повече работни места. Бизнесменът, който е и екоактивист, изрази учудване относно решението на Тръмп да постави „Америка на първо място”, при положение че климатът и водата в океаните нямат бариери.

Светът срещу Доналд Тръмп в името на планетата (ОБЗОР)Американският президент изпълни едно от предизборните си обещания и заяви, че ще извади Съединените щати от Парижкото споразумение за климата

„Историята ще е милостива към нас, ако направим нещо за внуците си и безпощадна, ако ги пренебрегнем. Да ги пренебрегнем, значи да не се грижим за околната среда, за океаните, за животинските видове на Земята и да бъдем егоисти”, каза Брансън.

Днес отбелязваме Световния ден на океанаГодишно в океаните се изхвърлят над 8 млн. т пластмасови отпадъци

Вчера основателят на конгломерата „Върджин груп” разговаря с журналисти в Ню Йорк на конференция на ООН по случай Световния ден на океана.

По материали на БТА
  • 2
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре