Речта на Тереза Мей за брекзит: Прокашлания, сухо гърло и формуляр за оставка
В речта тя увери, че правителството ѝ се подготвя за всякакъв развой в преговорите за излизане на Великобритания от Европейския съюз, включително възможността те да приключат без споразумение
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 1
    0
Речта на Тереза Мей
Снимка: Reuters

Британската министър-председателка Тереза Мей беше възпрепятствана от всякакви трудности, докато произнасяше ключова реч за брекзит.

Речта на Тереза Мей
Снимка: Reuters

Тя няколко пъти се закашля, загуби гласа си и трябваше да пие вода и да вземе бонбон против кашлица, а комик ѝ връчи формуляр за уволнение, който тя прие с усмивка и пренебрегна.

Речта на Тереза Мей
Снимка: Reuters

Мъжът се оказа известният комик Лий Нелсън, чието истинско име е Саймън Бродкин.

Докато охраната го извеждаше от залата, той заяви, че външният министър Борис Джонсън, за когото се смята, че има амбиции за премиерския пост, му бил казал да даде документа на Мей.

Речта на Тереза Мей
Снимка: Reuters

Комикът спомена и лидера на опозиционната Лейбъристка партия Джереми Корбин, на когото също искал да даде такъв документ.

 

Речта на Тереза Мей
Снимка: Reuters

Нелсън е известен с подобни изяви. През 2015 г. той замери с пачка долари тогавашния президент на Международната футболна федерация (ФИФА) Йозеф Блатер на пресконференция.

За капак, докато Мей говореше, няколко букви от лозунгите, закачени зад нея, паднаха на сцената.

В речта си в края на годишния конгрес на Консервативната партия Мей увери, че правителството ѝ се подготвя за всякакъв развой в преговорите за излизане на Великобритания от Европейския съюз, включително възможността те да приключат без споразумение, предаде АП.

Ройтерс посочва, че Мей се е опитала да използва годишния конгрес да възстанови единството на Консервативната партия и да представи себе си като единственият човек, способен да осигури брекзит и да държи лейбъристкия лидер Корбин далеч от властта.

61-годишната Мей беше бурно аплодирана след речта, продължила един час. В нея тя включи и лични нотки, като каза, че няма нищо против да я наричат „Ледената дама“ и че изпитва огромна тъга от това, че няма деца.

Министърът за брекзит Дейвид Дейвис коментира, че речта е била много добра и е засегнала всички въпроси, от които се вълнуват хората.

Използвани са материали на БТА
  • 1
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре