Разследващата комисия поиска от Джеймс Коми записките от разговорите му с Доналд Тръмп
Президентът обяви, че е готов да разкаже под клетва своята версия за разговорите с уволнения шеф на ФБР
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
Джеймс Коми
Снимка: Reuters

Комисията по разузнаването в Камарата на представителите на САЩ, която разследва евентуална руска намеса в американските президентски избори, поиска от бившия директор на ФБР Джеймс Коми всички записки или бележки, свързани с разговори с президента Доналд Тръмп, предаде Ройтерс.

Ръководителите на разследването – конгресменът републиканец Майк Конъуей и колегата му демократ Адам Шиф, съобщиха, че са писали и на юридическия съветник на Белия дом Дон Макган с въпрос дали съществуват записи или бележки за разговорите на Коми с Тръмп. Ако има такива, конгресмените са поискали копия на материалите да бъдат предоставени на комисията до 23 юни.

Джеймс Коми
Снимка: Reuters

Бившият директор на ФБР даде показания под клетва пред комисия в Сената в четвъртък. Коми обвини президента, че го е уволнил, за да възпрепятства разследването за руска намеса в американските президентски избори, а после е излъгал за мотивите за уволнението.

Бившият шеф на ФБР Джеймс Коми: Русия несъмнено се е намесила в изборите в САЩ Уволненият директор заяви, че Доналд Тръмп го е оклеветил

Вчера Тръмп заяви, че е готов да разкаже под клетва своята версия за разговорите с Коми, предаде Ройтерс.

„Не съм казвал това“, отговори Тръмп на въпрос на репортери дали е искал от Коми лоялност или да прекрати разследването на руските контакти на бившия президентски съветник за националната сигурност Майкъл Флин.

„Джеймс Коми потвърди много от това, което аз казах, а някои от нещата, които той каза, просто не бяха верни“, заяви Тръмп.

Доналд Тръмп нападна ексшефа на ФБРПрезидентът за два дни мълча в "Туитър", след като Джеймс Коми поговори

Запитан дали е готов да представи под клетва своята версия за разговорите с Коми, Тръмп отговори: „100 процента“.

Доналд Тръмп
Снимка: Reuters

Президентът отказа да уточни дали съществуват записи на разговорите му с Коми, като заяви само, че скоро ще има какво да каже по въпроса, но намекна, че репортерите щели да бъдат разочаровани от отговора.

Новият „Уотъргейт” се разраства: Ще има ли импийчмънт на Доналд Тръмп?Вчера пред сената Джеймс Коми обяви, че е бил отстранен, за да се прекрати разследването за евентуална руска намеса в изборната победа на Тръмп.

Същевременно големият син на Тръмп – Доналд-младши, написа над 80 съобщения в „Туитър“ в защита на баща си след острите критики, които бяха отправени към него от Коми.

В момента той и брат му Ерик управляват бившата компания на баща си. Доналд-младши казва, че по принцип не говори с президента за политика или бизнес, но често се появява по кабелни телевизии и защитава баща си, както правеше и по време на предизборната кампания.

Белият дом след обвиненията на Джеймс Коми: Доналд Тръмп не е лъжецАмериканският президент не е искал да се спира разследването срещу бившия съветник по националната сигурност Майкъл Флин

Около 19,5 млн. зрители са гледали по телевизията изслушването на Коми пред сенатската комисия в четвъртък, съобщи рейтинговата агенция „Нилсен“ (Nielsen), цитирана от Ройтерс.

Джеймс Коми
Снимка: Reuters

Проучването включва хората, проследили изслушването на Коми по 10 американски телевизии и кабелни компании, но не и тези, които са гледали събитието на компютри или мобилни телефони.

Използвани са материали на БТА
  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре