Ракка – усеща се като края на света
Разказа на двамата специални пратеници на bTV Георги Тотев и Георги Кожухаров след завръщането им от Сирия
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 2
    0
Ракка
Снимка: bTV

Гледката при влизането ни в Ракка беше абсолютно сюрреалистична, усеща се все едно идва краят на света. Това разказаха журналистите Георги Кожухаров и Георги Тотев след завръщането си от бившата столица на „Ислямска държава“ в Сирия.

Георги Кожухаров и Георги Тотев
Снимка: bTV

Контролът в региона наистина е много строг, имахме безкрайно много трудности докато влезем в Сирия и стигнем до Ракка. Всички ни обясняваха, че това се прави за наша сигурност, за да се уверят, че пътят е чист, разказа Кожухаров.

Как изглежда столицата на ИДИЛ месец след разгрома на терориститеСпециалните ни пратеници Георги Тотев и Георги Кожухаров проникнаха в сирийския град Ракка

В момента там се прави първоначално разчистване и разминиране след изтеглянето на ислямистите. Хората все още не могат да се завърнат в самия град, но в предградията и селата започват да се връщат семейства и откриват домовете си полу- или напълно разтушени, посочи Тотев.

Георги Кожухаров и Георги Тотев
Снимка: bTV

По думите му контрабандата навсякъде в региона е развита, по време на война цените дори на най-простите стоки скачат и това е един от големите проблеми в региона – че хората не могат да си позволят дори най-основните неща като храна.

Изгубеното поколение на Сирия: Как растат децата по време на войнаОбщата картина на войната в Сирия не се изчерпва с фронтови линии, разрушени градове и милиони бежанци, разказват специалните пратеници на bTV Георги Тотев и Георги Кожухаров

Кожухаров посочи, че много от бежанците казват, че ако могат да започнат живота си наново, ще се върнат по домовете си. Те искат да се завърнат и много голяма болка за тях е, че в момента няма какво и как да работят, каза той.

Сирия след войната: Как се прави сватба в освободен от „Ислямска държава” град Пратениците на bTV в Сирия проследяват как животът се връща към нормалното

Вижте целия разговор във видеото:

  • 2
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре