Американският президент Доналд Тръмп има нарцистично разстройство на личността, твърди водещ психоаналитик. Д-р Джон Зинър е и професор в медицинския университет „Джордж Вашингтон“, пише „Индипендънт“.

Зинър е направил това изявление по време на интервю с криминалния психолог Бранди Х Лий за предаването „Роу стори“. Коментарът му идва по повод публикуваната наскоро книга на племенницата на американския президент д-р Мери Тръмп. Според нея президентът е нарцисист.

Д-р Зинър, който специализира в диагнози с нарцисизъм е съгласен с тази констатация.

„В момента се намираме в перфектната буря. Имаме комбинация от глобална смъртоносна пандемия и тоталната неспособност на властта, ръководена от същия човек, който трябваше да предотврати разпространението на болестта“, коментира Зинър.

„Доналд Тръмп ни предаде, защото е некомпетентен и страда от сериозни ментални разстройства, заради които не може да реагира правилно“, коментира още Зинър.

Според психоаналитика менталните проблеми на американския президент идват от това, че в детството му не е успял да развие вътрешно чувство за ценност и самочувствие. „Това го прави изцяло зависим от хвалбите и възхищението на околните“, допълва Зинър.

През 2017 г. психоаналитикът предупреди, че психологическите проблеми на Тръмп представляват „екзистенциална заплаха за света“, защото „той може да изстреля ядрени оръжия по всяко едно време“.

От години се спекулира какво точно е психологическото състояние на Доналд Тръмп, като след излизането на книгата на неговата племенница темата отново е на дневен ред. От „Индипендънт“ са се свързали с администрацията на американския президент за коментар по повод твърденията на д-р Зинър.