За това, което се случва, основна вина носят ръководителите на Западния свят, които допуснаха в държавите си хора с чужда цивилизационна нагласа и разрушиха Северна Африка, Ирак и Сирия. Това обяви в предаването „Тази сутрин” математикът проф. Михаил Константинов по повод последния атентат в Европа – в Барселона.

Според него решението е в това за терор да се обяви подкрепата за тероризма и да се депортират семействата на атентаторите, както правят в Израел. Да се знае, че когато терористът отива да умре, създава проблеми на семейството си, уточни проф. Константинов.

По думите му България остава настрани от опасността от атентати, защото нашите мюсюлмани са работещи хора, с които живеем от стотици години, а не дошли през последните години, които разчитат на социални помощи.

Той определи като адекватна мярката на нашите управници да се пази границата ни с всички средства. Математикът предлага на границата да се изпрати и армията като мярка срещу корумпираните полицаи, които помагат на нелегални мигранти срещу заплащане.