Притеснения в ЕС заради резултатите във Великобритания
Според тях нестабилната политическа обстановка в страна може да забави преговорите за брекзит
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
брекзит
Снимка: bTV

Лидерите на Европейския съюз изразиха притесненията си от резултатите на парламентарните избори във Великобритания. Според тях нестабилната политическа обстановка в страна може да забави преговорите за брекзит.

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск предупреди страната, че всяко отлагане може да доведе до провал на преговорите.

Северноирландци ще крепят правителството на Тереза МейПремиерът заяви, че новият кабинет ще работи за успешно споразумение с ЕС

Комисарят по бюджета Гюнтер Йотингер подчерта необходимостта от създаване на силно и работещо правителство в Лондон, тъй като по думите му при слаб партньор преговорите могат да завършат зле и за двете страни.

Според германския външен министър Зигмар Габриел резултатът от изборите в кралството показва обществено недоволство от твърдата стратегия на Мей за брекзит и тя трябва да бъде преосмислена.

С кого се коалира Тереза Мей?Демократичната юнионистка партия на Северна Ирландия често предизвиква голямо възмущение и неодобрение сред обществото заради спорните им възгледи

Председателят на Европейския парламент Доналд Туск поздрави британският премиер за оставането й на поста, като подчерта, че преговорите за брекзит са обща и спешна отговорност.

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре