Сгодените принц Хари и Меган Маркъл ще празнуват традиционна Коледа с кралица Елизабет Втора и други членове на британското кралско семейство в двореца Сандрингам в Източна Англия, предаде ДПА.

Братът на Хари, принц Уилям, и семейството му също ще се присъединят на Коледа, 25 декември.

Снимка: EPA

Очаква се кралското семейство да спази годишната традиция и да присъства на сутрешната служба на Коледа в църквата "Св. Мария Магдалена" в близост до провинциалното имение.

Подаръците се разменят на Бъдни вечер.

Традиционното коледно меню на следващия ден включва наденички за закуска и пуйка за обяд, според Дарън Макгрейди, който е бил главен готвач на кралското семейство 15 години през 80-те и 90-те години на миналия век. Обядът започва в 13 ч. местно време.

"На масата има сложно сгънати бели салфетки, сребърен свещник със запалени свещи, гарафи с вино", каза той.

Дори любимите на кралицата коргита имат индивидуални менюта, които обикновено включват заешко, телешко или пилешко месо с ориз и зеле.

Нейно Величество, която е на 91 години, и принц Филип, който е на 96 години, изпращат около 750 коледни картички всяка година.

Освен това Елизабет Втора дава празничен пудинг с плодове и подаръци на всички 1500 души от кралското домакинство. Някои от подаръците тя връчва лично на персонала от Бъкингамския дворец в Лондон и Уиндзорския замък в западната част на британската столица.

Снимка: Getty Images

Внукът на кралица Елизабет Втора принц Хари, който е пети поред в наследяването на престола, и Меган Маркъл – звездата от телевизионния сериал "Костюмари", оповестиха годежа си миналия месец. Те ще сключат брак на 19 май в Уиндзорския замък.