Заложническата драма в Инголщад, която принуди канцлера Ангела Меркел да отмени предизборния си митинг в южния германски град, приключи с освобождаването на двамата заложници. Похитителят беше ранен.

След намеса на полицията в кметството на града двамата заложници, които бяха държани от 24-годишния похитител, бяха освободени невредими. Това съобщи говорител на полицията.

Мъжът, който твърдеше, че е въоръжен и който според запознати източници бил с психически отклонения, първоначално взе четирима заложници, но освободи една жена почти веднага, а след това още една пет часа по-късно. Втората заложничка била един от зам.-кметовете на града.

Последните двама заложници бяха мъж и жена - последната е служителка в общината, която от известно време била преследвана от похитителя. Силите на реда съобщиха, че преди време той получил забрана да влиза в кметството заради поведението си. Местният вестник "Донау куриер" съобщи, че мъжът, който избягал от психиатрия, получил условна присъда заради тормоза на служителката.

Днес в Инголщад трябваше да се проведе митинг на канцлера Ангела Меркел и премиера на регионалното правителство на Бавария Хорст Зеехофер преди парламентарните избори на 22 септември и регионалните една седмица по-рано. Не е установена връзка между тази програма и евентуалните мотиви на похитителя.