Хюма Абедин, една от най-близките сътруднички на кандидата за президент на Демократическата партия на САЩ Хилари Клинтън, съобщи днес, че се разделя със съпруга си след секс скандал, подобен на предишен, довел до неговата оставка като конгресмен, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.

"След дълго и мъчително обмисляне и опити да спася семейството си реших да се разделя със съпруга си", посочи Хюма Абедин в специално изявление.

Вчера вестник "Ню Йорк пост" съобщи, че съпругът на Абедин - бившият член на Камарата на представителите Антъни Уайнър, неотдавна е изпратил свои разголени снимки по общодостъпния си акаунт в „Туитър” до друга жена. На една от снимките той бил в леглото до малкия си син, който е още почти бебе.

От репортажа на вестника става ясно, че Уайнър месеци наред е разменял сексуални послания с тази жена, при това в публично достъпния сектор в „Туитър”, вместо в лични писма.

Снимка: EPA

По същия начин се стигна и до оставката му като конгресмен от щата Ню Йорк през 2011 г., когато той "неволно" пусна свои еротични снимки до друга жена в публично достъпното пространство на „Туитър”.

През 2013 г. Уайнър направи неуспешен опит като кандидат за кмет на Ню Йорк. Тогава се появиха други негови еротични снимки, които той изпратил под псевдонима "Опасния Карлос" на млада жена в щата Индиана.

Снимка: EPA

В последно време Уайнър често се грижеше за малкия им син, тъй като на Абедин се налагаше много да пътува с Хилари Клинтън като заместник-шеф на нейната президентска кампания. Когато госпожа Клинтън бе държавен секретар на САЩ, Хюма Абедин бе шеф на нейния кабинет.