Президентът Румен Радев пристигна на работно посещение в Брюксел (СНИМКИ)
Държавният глава ще има срещи с Доналд Туск, Жан-Клод Юнкер и с Антонио Таяни
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 5
    1
Румен Радев
Снимка: Президентство

Президентът Румен Радев пристигна на двудневно работно посещение в Брюксел. Визитата в белгийската столица е първото задгранично пътуване на държавния глава след встъпването му в длъжност по-рано този месец.

Президентът Радев ще има срещи днес с председателя на Европейския съвет Доналд Туск, с председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер и с председателя на Европейския парламент Антонио Таяни.

Утре държавният глава ще разговаря с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, а по-късно ще посети офисите на българската делегация в централата алианса и ще се срещне с нейните членове. В рамките на визитата президентът Радев ще посети Върховното главно командване на Обединените въоръжени сили на НАТО в Европа /SHAPE/ в град Монс.

Румен Радев
Снимка: Президентство

Във водената от президента Румен Радев делегация са служебният вицепремиер по вътрешен ред и сигурност и служебен министър на отбраната Стефан Янев, служебният вицепремиер по подготовката на българското председателство на Съвета на ЕС-2018 Деница Златева и служебният министър на външните работи Ради Найденов.

Президентът пътува с военнотранспортния самолет "Спартан", съобщиха в "Туитър" от прессекретариата на държавния глава.

  • 5
    1
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре