Президентът на Филипините се срещна с кумира си Владимир Путин
"Напоследък виждам как западни държави тормозят малки държави", каза Дутерте
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 2
    5
дутерте, путин, русия, филипините, среща
Снимка: Reuters

Президентът на Филипините Родриго Дутерте срещна вчера за пръв път своя "герой", руския държавен глава Владимир Путин, и се възползва от случая да изнесе нова тирада по адрес на Съединените щати, съобщи Франс прес.

Двамата разговаряха в кулоарите на годишния форум на Азиатско-тихоокеанското икономическо сътрудничество (АТИС) в перуанската столица Лима, където този уикенд се събраха лидерите на 21 държави от региона.

Двустранната среща, която продължи 45 минути, бе заснета с камера, след което акредитираните за събитието журналисти получиха достъп до видеото.

Филипинският президент отново скандализирa, оприличи се на Хитлер Еврейската общност реагира остро и поиска извинение

"Напоследък виждам как западни държави тормозят малки държави. Но не само това, те са също и много лицемерни", каза Дутерте.

"Преструват се, че ще тръгнат на война, но ги е страх да го направят. Ето това не им е наред на САЩ и компания. Водиха войни на толкова много места - във Виетнам, в Афганистан, в Ирак уж защото имали оръжия за масово унищожение, а накрая се оказа, че нямат", каза филипинският лидер.

Скандалният филипински президент показа среден пръст за ЕС (ВИДЕО)Родриго Дутерте не се церемони с никого, когато го настъпят

Преди да замине за Перу, Дутерте заплаши, че може да последва примера на Русия и да изтегли Филипините от Международния наказателен съд заради критиките на Запада срещу вълната от убийства в хода на неговата война срещу наркотиците.

Президентът на Филипините нарече Барак Обама "кучи син"В следствие на това срещата между двамата държавници беше отменена

"Ако Русия и Китай решат да създадат нов световен ред, аз ще съм първият, който ще се присъедини към него", каза той тогава.

  • 2
    5
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре