Позицията на Барак Обама за Шарлотсвил стана най-харесвания туит в историята
Посланието му e лайкнато над 3 милиона пъти
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 4
    0
туит, обама

Туит на бившия президент на САЩ Барак Обама след шествието във Вирджиния на привърженици на идеята за превъзходство на бялата раса се превърна в най-харесваното послание, поствано някога в "Туитър". 

"Никой не е роден с омраза към друг човек заради цвета на кожата, произхода или религията му", написа Обама в събота, цитирайки покойния южноафрикански лидер Нелсън Мандела, когото той определя като свой "личен герой". 

Туитът беше публикуван, след като 32-годишната Хедър Хейър, протестираща срещу бялото националистическо шествие в Шарлотсвил, бе убита от кола, врязала се в група контрадемонстранти.

Посланието от 44-ия и първи чернокож президент на САЩ е било харесано над 3 милиона пъти до днес, което го прави най-харесвания досега туит, според статистиката на социалната мрежа. То е било ретуитнато 1,2 милиона пъти. 

Под съобщението има снимка на Обама, поздравяващ група малки деца, които го гледат от прозорец. 

Нови протести в САЩ, разрушени са паметници на Гражданската войнаДемонстранти се събраха пред „Тръмп тауър” в Ню Йорк

След първия туит бившият президент на САЩ разпространи още цитати от автобиографичната книга на Мандела "Дългият път до свободата". 

Доналд Тръмп: И двете страни са виновни за насилието в ШарлотсвилТръмп защити своя главен стратег Стив Банън, определяйки го като "свестен човек, а не расист"

"Хората трябва да се научат да мразят и ако могат да се научат да мразят, могат да се научат и да обичат, защото обичта извира по-естествено от човешкото сърце, отколкото нейната противоположност", гласи един от тях.

  • 4
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре