Обвиниха в заговор срещу Съединените щати бивш шеф в предизборния щаб на Тръмп
Пол Манафорт се предаде доброволно във ФБР, като пристигна там с адвоката си
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 3
    1
2111487248.jpg

Първи обвинения след разследването за руска намеса в американските избори – бившият ръководител на президентската кампания на Доналд Тръмп е обвинен в заговор срещу Съединените щати, предадоха световните агенции. Пол Манафорт се предаде сам във ФБР. 

Преди време домът на Манафорт във Вирджиния беше обискиран от ФБР.

Срещу Манафорт и негов бизнес партньор са повдигнати обвинения за заговор срещу Съединените щати, пране на пари и нарушаване на законите за лобиране и банково право.

ФБР обискира дома на бившия шеф на предизборния щаб на Доналд Тръмп Агентите са търсили информация, данъчни и банкови документи в рамките на разследването за евентуална руска намеса в изборите в САЩ

По-рано през деня разследващите органи призоваха Манафорт да се предаде сам. Той пристигна няколко часа след това с адвоката си.

Разследването за намесата на Русия в американските избори се води от Робърт Мюлер. Той е провел подробни интервюта с няколко настоящи и бивши служители в администрацията на новия американски президент.

Зетят на Доналд Тръмп: Не съм заговорничил с РусияДжаред Къшнър подчертава, че не е имал неподходящи контакти и не е разчитал на руски фондове за финансиране на бизнеса си

Според американските следователи е сигурно, че правителството на Русия е помогнало на Доналд Тръмп да спечели президентските избори – нещо, което президентът продължава да отрича.

Преди време Тръмп нарече разследването „лов на вещици”.

  • 3
    1
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре