Посолството на Еквадор в Лондон спря интернета на Джулиан Асандж
Това стана, след като в „Уикилийкс” бяха публикувани поверителния имейли на Демократическата партия на САЩ
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 2
    0
Джулиан Асандж
Снимка: EPA

Посолството на Еквадор в Лондон прекъсна интернет връзката на Джулиан Асандж, основателя на „Уикилийкс”, след като в сайта бяха публикувани откраднати поверителни имейли на Демократическата партия на САЩ, злепоставящи предизборната кампания на Хилари Клинтън, предадоха ДПА и Ройтерс.

Интернет комуникацията на Асандж, който живее в посолството на Еквадор в Лондон, е прекъсната по нареждане на еквадорското правителство, съобщи „Уикилийкс”.

Швеция потвърди, че все още иска ареста на Джулиан АсанджАпелативният съд в Стокхолм остави в сила издадената европейската заповед за арест на основателя на „Уикилийкс“

В отговор на въпрос дали това е част от усилията на САЩ да отмъстят на Русия заради предположенията, че тя стои зад хакерските атаки и кражбата на електронна кореспонденция на Демократическата партия, говорителят на Белия дом заяви:

„Не съм в състояние да потвърдя дали това е вярно или не, защото не мога да потвърждавам или отричам каквито и да е класифицирани операции на Съединените американски щати”.

Той обаче добави, че президентът Барак Обама обмисля каква да бъде реакцията на хакерските атаки.

„Уикилийкс” ще публикува още имейли на Хилари КлинтънДжулиан Асандж предупреди за новите разкрития в телевизионно интервю

Ен Би Си съобщи в събота, че служители на американското разузнаване може би подготвят кибератаки срещу Русия в отговор на опитите на руски хакери да повлияят на предизборната кампания в САЩ.

Правителството на САЩ заяви, че е възможно зад неотдавнашните пробиви в електронните пощи на американски политически организации да стоят представители на руското правителство на най-високо равнище, напомня ДПА.

ФБР: Членове на Демократическата партия са станали жертви на хакерски атакиСпоред разследващите хакери, свързани с Русия, са атакували мобилните телефони на демократите
Използвани са материли на БТА
  • 2
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре