Политически съюзник на Ангела Меркел поиска лимит за бежанците
Според баварския премиер Хорст Зеехофер оставащите десет месеца до парламентарните избори ще са един от най-трудните периоди за блока ХДС/ХСС
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 2
    0
Хорст Зеехофер
Хорст Зеехофер Снимка: EPA

Лидерът на партия Християнсоциален съюз (ХСС) и премиер на Бавария Хорст Зеехофер обвърза по-нататъшната си подкрепа за Християндемократическия съюз (ХДС) на канцлера Ангела Меркел с годишен таван за пристигащите в Германия бежанци от 200 хил. души, предаде ДПА.

„Ще настояваме за това, защото таванът е необходимо условие за успешна интеграция”, каза Зеехофер в публикувано днес интервю за вестник „Аугсбургер алгемайне”.

Ангела Меркел: Вече няма да казвам: „Ние ще се справим“ Тя произнесе тези думи в разгара на бежанската криза преди около година

ХСС иска да покаже ясно на баварските избиратели, че ще се бори за ограничаване на миграцията, заяви той.

Баварският премиер очаква, че оставащите десет месеца до парламентарните избори ще са един от най-трудните периоди от десетилетия за блока ХДС/ХСС, който е част от управляващата коалиция в Германия.

Пред нас стои изключително тежка задача, заяви Зеехофер, отбелязвайки, че различията между двете тясно свързани партии трябва да бъдат изчистени.

Съюзът между ХДС и ХСС, който датира още от времето непосредствено след Втората световна война, за пръв път е подложен на сериозен натиск от дясната част на политическия спектър.

Меркел: Бежанците трябва да се върнат в страните си след края на войната Анализатори смятат, че изказването ѝ има за цел да спечели благоразположението на критиците ѝ

Подкрепата за партия „Алтернатива за Германия” в национален план вече приближава 15% според социологическите проучвания, а в източните провинции, където антиимигрантските настроения са най-силни, е още по-голяма.

Използвани са материали на БТА и ДПА
  • 2
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре