Полицията в Санкт Петербург затвори три станции на метрото заради сигнал за бомби
Официалната причина е технически проблем, но камерата на bTV засне излизането на сапьори от една от спирките
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
Санкт Петербург
Снимка: bTV

Малко преди обяд властите в Санкт Петербург затвориха три метростанции заради сигнал за взривове, съобщи специалният пратеник на bTV Десислава Ризова.

Една от тях е „Площад Сенная“. Между нея и следващата – „Технологичен институт“, на 3 април беше извършен атентат, отнел живота на 14 души.

Санкт Петербург
Снимка: bTV

Станциите останаха затворени около час, като много хора бяха блокирани.

Официалната причина е технически проблем, но камерата на bTV засне излизането на сапьори от една от спирките.

Санкт Петербург
Снимка: bTV

Имаше информация за възможно миниране, нищо не е намерено, каза полицай пред bTV, но препрати всички въпроси към пресцентъра.

Българския генерален консул в Санкт Петербург – Светлозар Панов, посъветва българите в града да се движат с повишено внимание.

Санкт Петербург
Снимка: bTV

„Има напрежение, но постепенно градът връща нормалния си ритъм на живот. Българите тук трябва да спазват определени ограничения, да не ходят на места, където има струпване на много хора, и да са внимателни в метрото“, каза Панов.

Санкт Петербург
Снимка: bTV

Снощи полицията откри и обискира дома на предполагаемия атентатор – 22-годишния киргизстанец Акбаржон Джалилов. Днес родителите му пристигнаха в града от Киргизстан и полицията ги разпитва за евентуални негови съучастници.

Проверяват дали атентаторът от Санкт Петербург е свързан с „Ислямска държава“Въпреки че формално ситуацията е спокойна, напрежението в града е голямо, разказа специалният пратеник на bTV Десислава Ризова

Вижте повече във видеото:

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре