Исторически успех за България на Евровизия. Поли Генова спечели славното четвърто място с песента си „Ако любовта беше престъпление”. Парчето завладя сърцата на зрителите, и вече се върти по европейските клубни сцени и музикални чартове.

Поли е вторият изпълнител, който успява да постави България сред финалистите в конкурса. Преди нея са успявали единствено Елица и Стунджи, които през 2007 г. класираха страната ни на 5 място с песента „Вода”.

Поли беше изместена от третото място от руския представител Сергей Лазарев при последното зрителско гласуване.

На втора позиция остана Австралия, която беше поканена заради големия интерес в страната-континент към европейския конкурс.

Песента на Дами Ин получи най-много точки от националните журита, но зрителският вот изведе на първо място представителката на Украйна Джамала.

Песента „1944" е една трогателна история за прабабата на певицата - татарка, депортирана от Крим с петте си деца от режима на Сталин.

Сюжетът предизвика протест от страна на Москва, но журито не го уважи.

„Бих предпочела всички тези ужасни неща да не са се случвали на моята прабаба, и дори бих предпочела тази песен въобще да я нямаше”, коментира Сузана Джамаладинова – Джамала.

Четвъртото място не попречи песента на Поли Генова да завладее европейските клубни сцени и музикални класации. Самата Поли казва, че е изключително благодарна. 

Държавният глава Росен Плевнелиев поздрави Поли Генова за успеха: „Приемете поздравленията ми за представянето Ви на песенния конкурс „Евровизия" - най-доброто постижение до момента за страната ни. С вълнение проследих участието Ви в тази престижна надпревара. Вашият успех направи всички нас, милиони българи по целия свят, горди и единни. Вие показахте, че съчетанието на таланта със силния дух и позитивното послание на музиката могат да обединяват, да ни правят по-добри и да ни накарат да се борим за още по-високи постижения. Продължавайте да ни радвате с успехите си!"

Безпрецедентният успех на Поли Генова получи отзвук и в социалните мрежи.

В социалните мрежи се появиха хиляди коментари от цял свят в подкрепа на Поли Генова и нейното изпълнение.