За един поляк изразът "мъртво пиян" придоби напълно реален смисъл. Той токова се напил, че го взели за мъртвец и го пратили в моргата. Когато дошъл на себе си, изпаднал в шок.

Куриозният случай станал в град Петеркув, разказва сайтът Breitbart.com, цитиран от БГНЕС. 56-годишният му жител Марек Михалски се напил до безсъзнание. В такова състояние на една пейка го открили минувачи. Те извикали "Бърза помощ", но пристигналите лекари не установили никакви признаци на живот.

Решавайки, че е мъртъв, те го сложил в специалния чувал за трупове и го откарали в моргата. Мъжът дошъл на себе си след няколко часа, лежейки върху масата на патологоанатома. За щастие лекарите още не били започнали да го режат. Той бил още в чувала, когато се опомнил, започнал да вика, но наблизо нямало никого. Без да чака помощ, успял както бил в чувала да се изсипе на пода, а после и да излезе от моргата.

Сега Михалски смята да съди болницата, защото след случилото само сънува кошмари. "Помня, че седях на пейката. А след това изведнъж се озовах в моргата", цитира го британското издание Metro. Някой трябва да понесе отговорността. Сега сънувам кошмари как лекарите ме разрязват на парчета, не вярват, че съм жив", разкзва полякът.