Петиция призова Европейският парламент да глоби Ангел Джамбазки
Причината е разпространяване на агресивна анти-ромска пропаганда в самия парламент, медиите и социалните мрежи
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 5
  • 13
    17
Ангел Джамбазки
Снимка: БГНЕС

Онлайн петиция призовава Европейският парламент да глоби българският депутат Ангел Джамбазки заради разпространяване на агресивна анти-ромска пропаганда в самия парламент, медиите и социалните мрежи, пише в уебсайтът „Болкън инсайт”.

Създателите на петицията, която е качена в платформата „Аваз” целят да съберат 1000 подписа, които ще изпратят до президента на парламента Антонио Таяни.

От медията посочват, че наскоро Джамбазки отново разярил потребители в социалните мрежи с публикация по повод смъртта на 18-годишния Алекс от Бяла.

„Разкажете ми нещо за интеграцията, за толерантността, за „либерализма”, за „хуманизма”, за БХК и цялата соросоидна циганозащитна банда. А аз ще ви разкажа как се използва въже”, пише Джамбазки в публикацията.

Друг посочен случай е негов коментар под снимка на арестуваните роми в Асеновград, който гласи само „евтаназия”.

Ангел Джамбазки написа „еватназия” под снимката на задържаните роми в АсеновградГолемият проблем е радикализацията по линия на „Ислямска държава” в ромската общност у нас, обяви евродепутатът

„Ако държанието на Джамбазки остане несанкционирано, това ще подрине ефективността и авторитета на Европейския парламент, както и вярата на европейските граждани в него” се посочва в петицията.

До момента в нея са се подписали 629 души.

  • 13
    17
Още по темата
5 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре