Пет месеца след изборите в Германия става ясно ще има ли голяма коалиция
Днес ще обявят дали социалдемократите са дали подкрепата си за съставяне на коалиционно правителство
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
Германия, избори
Снимка: bTV

Германия ще научи днес дали членовете на Германската социалдемократическа партия са дали подкрепата си за съставяне на коалиционно правителство с консерваторите на канцлера Ангела Меркел, съобщи Ройтерс.

Преговорите за сформиране на коалиция в Германия забуксувахаТе трябваше да приключат в неделя, но и до късно снощи споразумение не беше постигнато

Пет месеца след парламентарните избори и след провала на първия опит на Меркел да състави правителство с две по-малки партии, сега надежда на дългогодишния канцлер е да си осигури четвърти мандат в коалиция със социалдемократите на Мартин Шулц.

Мартин Шулц отказа да става външен министър на ГерманияТой се надява това да сложи край на споровете в партията му за назначенията

Доброволци започнаха вчера в 22 часа да броят подадените по пощата бюлетини във вътрешнопартийния референдум на социалдемократите и ще се трудят цяла нощ, за да бъдат обявени резултатите днес в 9 часа местно време (10 ч. българско). Право да гласуват имаха 464 000 партийни членове.

Рейтингът на одобрение за Германската социалдемократическа партия междувременно продължава да спада, показва проучване на социологическия институт „Емнид”.   

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре