Перу експулсира посланика на Венецуела
Това е поредният знак на протест срещу новоизбраното Учредително събрание
  • Последни
  • Най-четени

  • 0
    0
Пабло Кучински, Венецуела
Снимка: EPA

Перу експулсира посланика на Венецуела в знак на протест срещу новоизбраното Учредително събрание, съобщиха световните агенции. 

Въпреки протестите, Учредителното събрание на Венецуела заработиСтраната вече е в международна изолация

Посланик Диего Молеро разполага със срок от пет дни да напусне Перу, заяви външното министерството в Лима.

Министерството отказа да приеме дипломатическия протест на Каракас срещу отказа на 12 страни от региона да признаят Учредителното събрание на Венецуела. То има задачата да прекрои конституцията и системата на управление, за да заздрави властта на Николас Мадуро и на управляващата Единна социалистическа партия на Венецуела. 

Във вторник Перу събра външни министри от Южна, Централна и Северна Америка, които в съвместно изявление осъдиха "разбиването на демократичния строй във Венецуела" и заявиха, че не признават Учредителното събрание и всички решения, които то ще вземе. 

Опит за военен преврат във ВенецуелаОфицери атакуваха оръжейния склад на база, но бяха спрени

Венецуелското правителство от своя страна нареди на ръководителя на перуанското посолство в Каракас да напусне страната и нарече президента на Перу Пабло Кучински враг на Венецуела и на латиноамериканското единство. 

В интервю за Ройтерс вчера Кучински призова Мадуро да се оттегли от поста си и заяви, че няма намерение да се среща с него.

  • 0
    0
Още по темата