на живо

Пеле е добре и очаква празниците със семейството си

Вчера световните медии съобщиха, че той е в критично състояние и под специални лекарски грижи

Бразилската футболна легенда Пеле заяви, че не е сериозно болен и по този начин опроверга информациите, че е с влошено здравословно състояние. Вчера световните медии съобщиха, че той е в критично състояние и под специални лекарски грижи.

Трикратният световен шампион беше опериран заради камъни в бъбреците на 13 ноември, като два дни по-късно беше изписан от болницата. В понеделник обаче той беше приет отново в болницата заради инфекция на пикочния мехур.

"Искам да използвам тази възможност, за да ви уведомя, че съм добре. Не бях приет в интензивно отделение, а бях преместен в специална стая в болницата единствено с цел защита на личното ми пространство", написа 74-годишния Пеле в Twitter.

"Аз съм благословен да получа вашата любов и подкрепа, и благодаря на Бог, че това не е нищо сериозно. Очаквам с нетърпение да прекарам предстоящите празници със семейството си. Ще започна новата година с обновено здраве и много международни пътувания, които вече са планирани. Благодаря!", допълни Пеле.

Неговият мениджър Пол Кемсли публикува изявление, в което каза, че Пеле очаква "бързо и пълно възстановяване от леката инфекция, причинена от последната му операция".