На летището в руския град Игарка, Красноярскски край, се наложило пътниците да бутат самолета си, тъй като поради силния студ системата за размразяване на шасито замръзнала. Според директора на летището става въпрос за шега.

Във връзка с любопитния инцидент Транспортната прокуратура в град Норилск е започнала разследване, съобщи пред ТАСС Оксана Горбунова, старши помощник на Западносибирския транспортен прокурор.

"Вчера самолет Ту-134 на авиокомпанията "Катекавиа" трябвало да изпълни чартърен полет от Игарка до Красноярск. Температурата на въздуха обаче била минус 52 гладуса по Целзий, а самолетът прекарал на стоянката цяло денонощие и колесниците замръзнали, но системата за размразяване също замръзнала", обясни тя.

След като от прокуратурата обявиха, че е започнало разследване, директорът на летището Максим Аксьонов заяви пред агенцията, че вероятно става въпрос за шега.

По думите му самолетът Ту-134 не може да бъде поместен от 70 души. "Това не е по техните сили при положение, че със заредени резервоари машината тежи най-малко 70 тона", заяви Аксьонов.

"Най-вероятно пътниците на самолета са решили да си направят селфи с машината, чиито колесници са замръзнали поради 52-градосовия студ", коментира той.

Според него трикът се е оказал успешен, превръщайки се в сензация в интернет. От администрацията на летището обаче не обяснява как пътниците са били допуснати до пистата, за да направят селфито.