Пътнически самолет на Пакистанските международни линии (PIA) се разби в Северен Пакистан, съобщи Ройтерс, позовавайки се представител на регионалната полиция.

На борда му, според различните данни, е имало между 40 и 47 души.

Машината е изгубила контакт с наземния контрол и е изчезнала от радарите около 16:30 ч. местно време. Тя е излетяла от северния град Читрал за столицата Исламабад в 15:00 ч. и се е разбила на около 70 км от града – в планински район близо до гр. Хавелиан.

На мястото на инцидента са изпратени спасителни екипи.

Тадж Мухамад Хан, представител на местните власти, обаче е казал пред от Ройтерс, че няма оцелели, всички тела са обгорени до неузнаваемост, а останките на самолета са разпръснати на голяма площ.

Според свидетел преди да се разбие, самолетът е горял.

Известният местен бивш поп певец и настоящ ислямски проповедник Джунайд Джамшед и съпругата му са били в списъка на пътниците и най-вероятно са се качили на борда.

Последната голяма самолетна катастрофа на Пакистанските международни линии стана през 2006 г., загинаха 44 души, припомня Би Би Си. През 2007 г. Европейският съюз забрани на компанията да лети до Стария континент заради притеснения за сигурността.

Снимка: Reuters

През 2010 г. самолет на друг превозвач се разби край Исламабад и загинаха всички 152 души на борда. Две години по-късно самолет на частна компания със 127 души също се разби край столицата, добавя Ройтерс.