23-годишен мъж е бил арестуван във връзка с вчерашния терористичен акт в Манчестър, при който взрив уби над 20 души след голям поп концерт, съобщават световните агенции.

Британската полиция обяви в „Туитър”, че заподозреният е бил задържан в Чорлтън, южно от Манчестър.

На този етап не се знае причината за ареста му.

Си Би Ес цитира свои източници, според които атентаторът е отново на 23 години и е познат на полицията.

Извършват се претърсвания на няколко места в района на Манчестър. "Скай Нюз" съобщи, че при полицейска акция във връзка с атентата се е наложило спецчастите да използват контролиран взрив, за да обезвредят подозрителен предмет.

Снимка: Reuters

Пред "Ройтерс" местни хора описаха квартала като "добър", като в него са живеели семейства от различни националности - англичани, араби, кюрди и др.

Обстановката в града се нормализира. Районът на атентата остава отцепен от полицията, но хората постепенно се връщат към нормалния си живот, като за това помагат и по-ясните информации за случващото се, коментира пред bTV българка, която живее в Манчестър.

По първоначални данни атентаторът е бил самоубиец, който е носил колан с експлозиви. Експерти изключват възможността той да е бил „вълк-единак” и са на мнение, че извършителят на атаката е имал помагачи.

"Ислямска държава" пое отговорност за атаката.