Парливият газ на летището в Хамбург вероятно е лоша шега
Властите не смятат, че зад инцидента стоят терористични мотиви
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
Летището в Хамбург
Снимка: Reuters

Парливият газ на летището в Хамбург, заради който то беше затворено, вероятно е лоша шега, смятат противопожарните служби. Те отхвърлиха възможността да има терористични мотиви за инцидента, предаде ДПА.

При проверка на сградата пожарникарите са намерили празна опаковка от дразнещ спрей от типа на сълзотворния газ. Предполага се, че тя е изпразнена умишлено и после газът се е разнесъл чрез климатичната система на летището.

Затвориха летището в Хамбург заради неизвестна субстанцияСпоред медийни съобщения около 50 души са се оплакали от проблеми с дишането

Явно се превръща в мода да се изпразват такъв тип спрейове на обществени места, посочи началникът на пожарникарите Норберт Куш.

Летището в Хамбург
Снимка: Reuters

По-рано днес летището в Хамбург бе временно затворено след изтичане на неизвестно вещество, раздразнило очите и предизвикало дихателни проблеми при около 70 души.

Полетите бяха преустановени, а цялата сграда беше евакуирана. Някои самолети, приближаващи към аерогарата по това време, бяха насочени към други летища, допълва Ройтерс.

Движението на влаковете към нея също временно беше преустановено.

Оказа се дори, че президентът на Уругвай Табаре Васкес е бил на летището по време на инцидента. Той трябвало да изчака в самолета си, докато бъде възобновен въздушният трафик. Васкес имаше среща в петък с кмета на Хамбург Олаф Шолц.

Летището в Хамбург е петото по големина в страната. През него преминават над 1 млн. пътници месечно.

Използвани са материали на БТА
  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре