Американската пънк рок банда „Грийн дей” поднови атаките си срещу Доналд Тръмп с клип към песента си Troubled times, предаде Франс прес.

Клипът беше представен по повод Деня на Мартин Лутър Кинг.

Видеото започва с архивни кадри от демонстрации в защита на равенството и продължава с кадри на протести срещу антиимигрантската и антимюсюлманската политика на Тръмп.

В клипа се вижда как Мартин Лутър Кинг плаче и как активисти на гражданските права са бити от полицията. Появява се и Тръмп, който е със зловеща усмивка, който танцува и чието лице е закрито от пламъци.

Клипът е чернобял, като на моменти се виждат червени и жълти краски. Той е дело на испанеца Ману Викуейра. В края на видеото се вижда гъба от ядрена експлозия.

Клипът прогнозира, че при управлението на Тръмп ще има авторитарен режим и страната ще е залята с кръв и обхваната от пламъци.

След победата на Тръмп на изборите през ноември, вокалистът на „Грийн дей” Били Джо Армстронг извика на церемонията за Американските музикални награди в Лос Анджелис: „Не искаме Тръмп! Не искаме Ку Клукс Клан! Не искаме фашистки САЩ”.