На крайбрежието на остров Реюнион в Индийския океан е открита отломка от самолет, която може да принадлежи на изчезналия на 8 март 2014 година „Боинг“ на Малайзийските авиолинии.
Френските авиационни власти обявиха, че започват разследване по случая. Остров Реюнион е задморска част на Франция.

Парчето, за което се предполага, че е част от крилото на самолета, е открито от хора, които са събирали боклук от крайбрежието. Един от тях заяви, че отломката е покрита с налепи на морски организми, което означава, че се е намирала дълго време във водата.
Малайзия е изпратила група специалисти за идентифицирането на откритите в Индийския океан отломки, за които се предполага , че са части от изчезналия преди над една година самолет.

„Отправих група с цел определяне на произхода на отломките“, заяви министърът на транспорта на Малайзия Лю Тион Тай.

Американски експерти в областта на авиационната сигурност с „висока степен на увереност“ смятат, че откритите в Индийския океан отломки приличат на фрагменти от самолет „Боинг777“. Експертите са достигнали до този извод, анализирайки снимки на отломките, открити на френския остров Реюнион.

По думите на експертите, сред които има специалисти от компанията „Боинг“ , откритите отломки представляват „задкрилки“ от задната част на крило на авиолайнера.